Deze keer een gedeelde 1e plaats: 'september' door ons nieuwe afstandslid Heleen en 'zelfgemaakt licht' van Frans. Ze werden op de voet gevolgd door het andere nieuwe afstandslid Menno: ‘opkomende zon’.

De puntenverdeling heeft Frans achter de ingezonden foto’s gezet.

Hieronder een kort verslagje van de commentaren op de foto’s:

53 regenboog (Heleen): Heleen heeft 2 heel mooie foto’s ingezonden (september 1 en 2), om de punten niet teveel te verdelen vertelden de aanwezigen dat ze er één van gekozen hebben. De regenboog was favoriet. We zijn benieuwd hoe deze foto’s eruit zouden zien als ze bewerkt worden zodat het contrast en de kleuren sterker worden

34 opkomende zon (Menno): deze foto was na bewerking wellicht beter geworden, nu onvoldoende kleurschakering. Aan de andere kant vonden sommigen het juist een heel mooi pastel, bijna een schilderij.

41 lamp (Frans): handmatige instelling, Frans heeft verschillende sluitertijden uitgeprobeerd en heeft uiteindelijk 1/200 gekozen.

53 vallend licht (Tom): een heel andere betekenis van ‘licht’ uitgebeeld, leuk!

02 boom (Tom): als je de foto van een afstand bekijkt is hij veel mooier

07 bos (Joost): Een erg mooie compositie. Joost had hem ook wel ‘waterval’ willen noemen

14 maan (Menno): een heel bijzondere foto van de bloedmaan. Chris had het ook geprobeerd te fotograferen, maar dat is niet gelukt (wolken)

05 fat Freddy’s drop’(Christy): op afstand gezien is deze foto ook mooier, zou wat meer bewerkt kunnen worden. Het is wel een echte verbeelding van ‘licht

37 zon (Joost): ook erg mooie compositie. Deze foto is met de telefoon gemaakt. Let op de zonnestralen in het gras

25 dansen om het licht (Chris): leuke impressie van het moment

31 Vitrage (Frans): heeft geprobeerd het golfeffect van het licht te vangen. Hij had er veel meer tijd aan willen besteden, om ook het tralie-effect beter te krijgen

66 Lichtboom (Leentje): een dinosaurusboom, op de excursie in Schovenhorst gemaakt. Is veel gefotografeerd door allen

36 Bloem (Leentje): mooie foto, maar past niet in het thema

57 Jupiter (Joost): is een in plastic geprint ding, met een dunne wand. Daarin is een kaarsje geplaatst. De foto is met de hand ingesteld.

Bij de extra’s viel de foto van Tom op: bos met honden. De foto was buiten de periode gemaakt, maar iedereen vindt het een geweldige foto.

Delfts waterblauw (Frans): let op de flatgebouwen die in het water weerspiegeld worden.

Herfstlicht (Chris): leuke seizoensfoto